Boven Alles: Wees Cool!

Samenwerken, leren en lol hebben met techniek. Het doel

Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's te maken, games te maken en meer. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen.

 Iedereen hoort erbij

CoderDojo is toegewijd om een intimidatie-vrije ervaring voor iedereen neer te zetten, ongeacht iemands geslacht, seksuele geaardheid, handicap, uiterlijk, ras of religie. Wees aardig voor anderen en beledig anderen niet. Onthoud dat intimiderende, seksuele, racistische en/of beledigende grappen niet getolereerd worden.

 CoderDojo wereldwijd

CoderDojo is een non-profit wereldwijde beweging, opgezet door Hames Whelton en Bill Liao. Het is begonnen op de school van James Whelton begin 2011 toen James publiciteit ontving voor het hacken van de iPod Nano en jongeren leerlingen interesse toonden in het leren van programmeren. In Nederland is CoderDojo Nederland actief om het gedachtengoed van CoderDojo uit te dragen.